Правий захисник команди "Дніпро-1" та юнацької збірної України (U-19) Олександр Сафронов став одним із героїв поєдинку проти Сербії у другому турі еліт-раунду Євро-2018. Саме йому в компенсований арбітром час вдалося принести перемогу синьо-жовтим в матчі зі збірною Сербії. Це дозволило команді Олександра Петракова продовжити боротьбу за вихід до фінальної частини Євро.
— У перемогу наша команда вірила до останнього, — сказав гравець в інтерв'ю сайту ФФУ. — Сил нам додавало те, що потрібно було забивати, інакше з мріями про фінальну частину Євро довелося б розпрощатися.
— За напругою матч із сербами був важчим, ніж перший поєдинок, зі шведами?
— Напевно, так, адже ще за 12 хвилин до закінчення зустрічі ми програвали, що нас аж ніяк не влаштовувало. Але нам вдалося проявити характер.
— Як ти забив гол?
— Після розіграшу кутового. Кащук подав, Миколенко на ближній штанзі продовжив політ м'яча, а мені метрів з 11-ти вдалося вразити ворота суперника ударом головою.
— Часу, щоб відігратися, у сербів уже не було?
— Ні. Там залишалося зіграти десь дві хвилини.
— Така вольова перемога повинна допомогти команді психологічно перед вирішальним матчем, із Румунією.
— Думаю, так. У будь-якому випадку ми залишимо на полі всі сили.
Читайте также: Олексій Кащук: "Спаринг перед еліт-раундом Евро-2018 скасували"
— Що скажеш про господарів турніру, які набрали максимум після двох турів?
— У них хороша лінія атаки, сильні фланги. Це, думаю, два головні чинники, за рахунок яких румуни домагаються результату. Спробуємо якимись своїми козирями здивувати супротивника. Якими? Про це нам скаже наставник. І якщо нам вдасться все виконати, тоді, упевнений, можна буде розраховувати на успіх.
Євро-2018 (U-19). Елітний раунд. Група 4. Турнірне становище: 1. Румунія - 6 очок; Україна - 4; Швеція - 1; Сербія - 0.
Останній матч зі збірною Румунії українці зіграють 27 березня, початок о 19.00. До фінального турніру Євро-2018 потрапить лише переможець групи.