Головний тренер збірної України U-23 Руслан Ротань прокоментував матч 1-го туру групового етапу Олімпіади-2024 з Іраком U-23 (1:2).
– Тут мало що коментувати. Це повністю був наш матч, де ми повинні були перемагати. Все було в наших руках. Ми забили перший, потрібний нам мʼяч. Я вважаю, що дитячі помилки призвели до такого результату. Мене більше засмутило те, що ми після пропущеного голу стали іншими. Це найбільше розчарування сьогодні. На установці ми робили акцент на тому, що після помилок ми повинні ставати злішими та досягати свого результату. Тим більше час на виправлення був. Але це досвід. На таких турнірах треба мати холодні голови, чого сьогодні нашій команді не вистачило. А щодо якості гри, як ми хотіли перемогти, мені сподобалася команда.
– Не можу не запитати про суддівство. Є багато зараз обговорень. Як ви прокоментуєте роботу арбітра?
– Як її можна коментувати?
– Ну, в моменті з пенальті.
– Ви ж розумієте, я вболівальник нашої команди. Я можу сказати, що його там близько не було, але це ж судді. У них ще ВАР є. Тут напевно більше наших гравців стосується. Навіщо давати привід? Привід був зовсім не потрібен. Тим більше гра була повністю нашою.
– Привітали Валентина Рубчинського з голом? Це все ж таки історична подія.
– Так, це історична подія, але хлопці змучені, вони розуміють, що ми віддали переможний матч. Але вони розуміють, що якщо на наступні дві гри ми вийдемо з таким настроєм, то прийде і везіння.
– Не можу не запитати про вашу відому білу сорочку, яка принесла нам успіх на Євро-2023, коли збірна здобувала путівку на Олімпіаду.
– Це не вона. Звертати увагу на такі моменти (сорочка) – це не наше. Нам потрібно думати, як покращувати гру. Що стосується сьогоднішнього матчу, то я хотів би хлопців привітати з гарною грою. Але не завжди кращий перемагає. Це той день, коли ми повинні зробити аналіз помилок і вони (помилки) повинні піти в плюс.
– Як вам взагалі атмосфера на Олімпіаді?
– Вона чимось нагадує чемпіонат світу. Не знаю, як вам це пояснити, але всі заходи, всі передматчеві моменти більше схожі на чемпіонат світу. Це не Євро.
– Виглядає, що Марокко – це сильніший суперник.
– Так, звичайно. Ми розуміємо силу цього суперника. Я сказав хлопцям, що жаліти нас, жаліти їх ніхто не буде. Ми сьогодні були сильнішими, але не завжди перемагає сильніший. Далі буде складніше. Можливо, там, де складніше нам завжди посміхається фортуна. Тому ми будемо працювати. Головне, щоб ми зробили правильні висновки, – заявив Ротань.
Читайте также: Руслан Ротань: "На Олимпиаде будем ставить задачи от матча к матчу. Не хочется на игроков давить"