Головний теренер олімпійської збірної України Руслан Ротань підсумував виступ команди на ОІ-2024.
- Я хочу сказати дякую команді. Хлопці за цей час максимально прислуховувалися до тренерського штабу, вони виконували те, що ми від них просили. Проте судять по результату. Я б відзначив, що ми таки повірили, що можемо грати у футбол, володіти мʼячем, котролювати матч та створювати моменти.
Ми зацікавили європейських скаутів, тому це гарний знак. Я впевнений, що деякі хлопці вже мають пропозиції. Ми пройшли довгий шлях. Я подякував за кожну мить, за кожне тренування та за кожну гру, де вони були справжніми професіоналами. Хотілося вийти далі, але це спорт. Завжди перемагає сильніший.
Це міжнародний досвід для мене. Я однозначно виріс. Я дякую УАФ за можливість працювати з молодіжною та олімпійською збірною. Для мене честь представляти країну. Я завжди казав, що збірна України — це номер один. Я віддавався на 100%. Сумую вже за хлопцями, але така тренерська доля. Ми дійсно стали сімєʼю. Дуже важко на душі, бо є розуміння, що ми вже не будемо разом.
- Якби відпустили тих гравців, які здобули цю історичну путівку на Олімпіаду, міг би бути інший результат?
- Немає сенсу про це говорити, це вже увійшло в історію. Те, що клуби так поставилися до цього турніру… Потрібно подивитися на команди як Аргентина. Вони вигравали і Олімпійські ігри, і чемпіонат світу. Вони привозять сюди максимально сильний склад.
Чому для них цей турнір не другорядний, а для нас він, вибачте, вперше в історії і стає другорядним? Це мені незрозуміло.
Не потрібно говорити, як би склалося. Я задоволений гравцями, які в нас були. Були б інші гравці - була б інша історія. Немає сенсу про це говорити.
Не хочеться образити хлопців, вони заслужили, вони - найкращі. Сенс в тому, що дуже хотілося, щоб була та команда, яка зіграна та виборола цей вихід на Олімпійські ігри. Тому вона, мабуть, й повинна була представляти Україну.
Але склалося як склалося. Прийшли гравці, які відповідають рівню. Я хочу, щоб це розуміли, особливо журналісти. Читав декілька статей, в яких, на жаль, інтерпретують ситуацію з другого боку - що я скаржуся, що не відпустили. Ні в якому разі. Це зачіпає гравців, які тут, вони - дуже великі молодці, я їм вдячний, - сказав Ротань для ВЗБІРНА.
Збірна України U-23 не зуміла подолати груповий етап футбольного турніру Олімпіади-2024, зігравши з Іраком (1:2), Марокко (2:1) та Аргентиною (0:2).