Новий головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман поділився очікуваннями від виїзного матчу стартового туру відбіркового циклу до Євро-2024 проти збірної Франції, нарікаючи на те, що низка гравців його команди напередодні заразилася вірусним захворюванням, і деякі члени тренерського штабу також почуваються не найкраще, повідомляє L`Equipe:
– Те, що нам доведеться обійтися не тільки без Френкі де Йонга, а й без захворілих Гакпо, де Лігта, Ботмана, Веєермана і Вербрюггена – дуже погані новини для нас. Також не дуже добре почуваються не тільки гравці, а й тренерський та адмінперсонал – ми намагаємося з'ясувати, звідки в нашу команду прийшов вірус. Хоча маємо продовжувати концентруватися на грі, а не проявляти ініціативу в іншому напрямку – але так, ми вжили запобіжних заходів і сподіваємося, що вірус не вразить інших гравців. Утім, ми пробуємо вийти з цієї ситуації – довикликали гравців, намагаємося варіювати позиціями. Це підвищує тиск на нас, але, з іншого боку, нові гравці додають нам інтересу, а досвідчених футболістів команди я дуже добре знаю і впевнений у них. У мене вже є ідея стартового складу і ми мотивовані на успіх. Хоча збірна Франції – фіналіст ЧС-2022 та переможець ЧС-2018, у них великий досвід і видатні індивідуальні якості. Сильні сторони французів – дуже компактна, фізично сильна команда, дуже небезпечна в контратаках, а Мбаппе може зробити різницю самотужки. Але в Лізі націй ми показали, що можемо їх обіграти, – резюмував Куман.
Читайте также: Сборную Нидерландов перед матчем с Францией из-за инфекции покинули пять игроков