Андрій Шевченко: "Прийду на матч Англія - Україна, бо це буде великий день для наших націй"

601 26.03 2023   13:43
Фото - Getty Images

Екс-тренер збірної України Андрій Шевченко в коментарі британському ресурсу BBC Sport розповів, чого очікує від матчу кваліфікації Євро-2024 з Англією, який відбудеться сьогодні, 26 березня, та розпочнеться о 19:00.

- Футбол досі залишається спортом номер один в Україні. Він допомагає людям справлятися з тим, через що вони проходять. Чемпіонат України проводиться, кілька команд вийшли в єврокубки, і це дуже допомогло.

Збірна Англії надзвичайно підтримувала нас протягом останнього року. Вони продемонстрували солідарність і доброту. Думаю, атмосфера буде дуже емоційною і теплою для українських уболівальників і команди. Всі - від уряду Великої Британії - до громадянського суспільства, дуже підтримували нас з початку війни.

Прийду на цей матч, бо це буде великий день для наших націй. У мене був шок у перший день війни, не міг повірити, що це відбувається насправді. Після того, як російські війська пішли з Бучі, я теж був у шоці, побачивши жахи війни, злочини, стільки страшних моментів ми пережили з лютого минулого року.

Збірна Англії - сильна, але наша команда готова продемонструвати свої можливості. Це, безсумнівно, буде особливий день. Немає хороших чи поганих моментів для зустрічі з Англією. Нашим гравцям не потрібна додаткова мотивація, тому що вони знають, чому будуть на полі.

Читай також: Сергій Кравченко: "В збірній ми всі відповідаємо за все - працюємо цілодобово"