Златко Даліч: "У цій непростій ситуації нові гравці отримають свій шанс"

1178 11.10 2023   22:29
Фото - Getty Images

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч прокоментував найближчий поєдинок відбору до Євро-2024 проти збірної Туреччини, який може стати ключовим для "картатих" у плані кваліфікації до фінальної частини турніру, повідомляє Jutarnji list:

– Це ключовий матч, саме так ми до нього підходимо. Як завжди, ситуація складна – ми відчуваємо тиск за результат, і є травмовані футболісти – цього разу, у нас немає двох нападників, які забили найбільше голів за час мого перебування на посаді. Для нас це перешкода, але в нас є нові гравці, які чекали свого шансу, і тепер вони його отримають. До того ж не готові на всі сто відсотків Юранович і Петкович – вони тренуються, але надто ризиковано випускати їх завтра, наша мета полягає в тому, щоб вони були готові до матчу проти Уельсу. Натомість Брекало добре грає у "Фіорентині", його найкраща позиція – на лівому фланзі, де зараз не буде Оршича, Перішича та Іванушеця. Це шанс для Брекало, але також цією можливістю можуть скористатися Маєр і Влашич. Розраховуємо і на Пашаліча, у якого є відповідальність і дисципліна, а попереду у нас є Муса і Бельо. Оборона мене хвилює найменше – ми дуже гарні в захисті, хоча там переважно молоді гравці, але за цю лінію я спокійний, маю впевненість і певні рішення, щоб почуватися в безпеці. І, звісно, грати в захисті ми повинні всією командою, це нормально. Цим матчем ми відсотків на дев'яносто зможемо вирішити питання кваліфікації на Євро, тому потрібно сконцентруватися. Я довіряю своїм гравцям і не хвилююся – коли ми граємо проти Латвії та Вірменії, це напружує більше, ніж коли граємо з Бразилією та Аргентиною. Хоча зараз для нас складніша ситуація – ми не змогли повністю проаналізувати Туреччину, оскільки в команди новий тренер. Ми більше аналізували "Адана Демірспор" під керівництвом Монтелли – хороший тренер, у нього особливий стиль, він хоче грати в контроль м'яча, йому подобається саме цей варіант. І оскільки в суперника є якість, для нас це буде складніша робота. Тому нам важливо мати терпіння, щоб гравці не втрачали голову, не поспішали, ми повинні бути обережними, терплячими і грати у свою гру, – резюмував Даліч.

Читайте также: Луис де ла Фуэнте: "Матч с Шотландией – не реванш, но мы просто обязаны его выиграть"

Наразі Хорватія лідирує у своїй групі, маючи 10 очок, у Туреччини – стільки ж, але зіграно на матч більше; далі, із сімома очками йдуть Вірменія та Вельс – для виходу на Євро треба посісти перше або друге місце. Нагадаємо, Златко Даліч не зможе розраховувати на Івана Перішича, Міслава Оршича, Андрія Крамарича, Луку Іванушеца і Марко Лівайю, та й участь Бруно Петковича та Йосипа Юрановіча, в кращому випадку, під великим питанням.

Читайте также: Роберто Моралес будет комментировать матчи сборной Украины против Северной Македонии и Мальты