Златко Даліч: "Проти Уельсу потрібно більше агресії та компактність"

956 14.10 2023   21:57
jutarnji.hr

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч запевнив, що в Уельсі "картаті" мають зіграти краще, ніж із Туреччиною, компактніше й агресивніше, щоб претендувати на путівку до фінальної частини Євро-2024, повідомляє Jutatnji list:

– Очікую, що матч з Уельсом буде дуже бойовим, це – великі перегони, і ми повинні знати, як на це реагувати. Найголовніше, що все ще в наших руках – ми усвідомлюємо, що матч із Туреччиною був поганим, ми заслужили на поразку і не повинні повторити таку гру, особливо як у першому таймі. Нам потрібно взяти себе в руки, уже впродовж двох із половиною років ми намагаємося досягти успіху, але виходить не завжди. Ми вже давно не були такими поганими, не хочу виправдовуватися, але заради самоповаги ми повинні загладити свою провину, забути те, що сталося, та зробити великий крок до Євро-2024 – це буде здорово. Якщо ні, то в нас будуть великі проблеми. Ми грали в півфіналі та фіналі чемпіонату світу, перед нами завжди стоять високі цілі, і в нас великі амбіції, але поки що я не забігаю так далеко. Спочатку я просто хочу кваліфікуватися на Євро-2024. Я вимагаю від команди бути компактними й агресивними, витримуючи структуру. З Туреччиною нам бракувало агресії, ми були нещільні в блоці, не грали ближче до футболістів суперника, розосередившись і діючи глибше, ніж потрібно. Після перерви ми це виправили, але більше бігали самі по собі, не колективно, витрачаючи сили даремно. У нас не буде великих змін у складі, Бруно Петкович не готовий і залишився в Хорватії, зіграють Муса і Бельо, обидва – класичні центральні нападники, вони грають трохи інакше, ніж ми грали досі, але це можна скорегувати. Чесно кажучи, у нас немає великої варіативності, але сподіваюся якнайкраще використати те, чим ми володіємо. Шкода, що недоступний Перішич – важливий гравець, справжній професіонал, Іван міг самотужки вирішити долю матчу, нам потрібно вчитися в нього. Загалом, ми готові до гри суперника, і постараємося не допустити небезпечних флангових прострілів збірної Уельсу – особливо, близько до наших воріт і в останні хвилини. Водночас сподіваюся на Домініка Ліваковича - він результативно помилився з Туреччиною, але ми всі помиляємося, команда його підтримала. Не думаю, що Ліваковича надломить ця помилка, – резюмував Даліч.

Читайте также: Отбор к Евро-2024. Хорватия – Турция 0:1. Видеообзор матча

Читайте также: Такого вы ещё не видели: в Уэльсе клуб устроил фотосессию со свиньями (Фото)