Сергій Ребров: "Емоційно вважаю, що був пенальті"

670 21.11 2023   09:30
УАФ

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував нічию у вирішальному матчі з Італією (0:0) у межах кваліфікації Євро-2024.

Про спірний епізод за участі Мудрика

"Я не маю VAR, не можу це передивитися. Емоційно вважаю, що був пенальті, але, напевно, рефері на VAR подивився та вирішив. Вдячний гравцям не лише за цей момент — наприкінці ми дійсно намагалися вирвати цю гру. Наразі це не вийшло, але я з оптимізмом дивлюся у майбутнє з цією командою".

Про план України на матч

"Ви бачили, що ми змінили нашу схему та модель гри, і в першому таймі вона дуже добре працювала на оборону. Так, не створювали багато моментів, але ми грали з чинним чемпіоном Європи. У другому таймі план був більше пресингувати, діяти більш інтенсивно. Вважаю, що у нас це вдалося. У другому таймі мали гарні моменти і можливість виграти цю гру.

Чи буде така тактика надалі? Ми готуємося до кожного суперника. Проаналізували гру з Італією та вирішили зіграти так. Це не було помилкою. Побачимо, з ким будем далі грати, виходячи з цього, будемо будувати свою гру".

Про схему гри та зміни після виходу Скамакки

"Ми не грали у п'ять захисників. Не знаю, як ви розцінюєте цю схему, але це три центральні захисники, не п'ять. У другому таймі, коли нам потрібно було атакувати та забивати, ми більше використовували гравців в атаці. Не можу сказати, що це [вихід Скамакки] якось вплинуло на гру, Распадорі у першому таймі теж створив чимало моментів нашій обороні. Ми впоралися з цим нападником, що вийшов на заміну".

Про виступ України на груповому етапі відбору

"Я працюю лише пів року. Є покращення у моєму баченні в грі футболістів. Вони розуміють ту тактику, яку ми намагаємося їм дати. Перші кроки завжди дуже важкі, але навіть в цій групі виглядали дуже гідно. Ми боролися до останнього туру, і як я казав, з оптимізмом дивилися у майбутнє. Нас чекають два дуже важливі матчі. Ми маємо повернутися у свої клуби та вже готуватися до цих ігор".

Про суперників у плей-оф кваліфікації

"Там немає топкоманд. Навіть якщо потрапимо у групу А, не потрібно нічого боятися. Треба готуватися до будь-якого суперника, і ми будемо це робити", - сказав Ребров у коментарі для "Суспільного".

Читай також: Леонід Буряк: "Італія не могла не поїхати на Євро, а Україна буде фаворитом в плей-оф"