Саво Мілошевич розповів, як його команда гратиме з Україною

913 20.03 2024   21:56
Getty Images

Головний тренер збірної Боснії і Герцеговини Саво Мілошевич напередодні поєдинку з Україною за право зіграти на Євро-2024 розповів про тактику на завтрашній матч.

- Люди занадто багато уваги приділяють тактиці. Я аналізував чемпіонат Європи 2016 року у Франції і виявив, що 63% команд, які володіли м'ячем більше, у підсумку програли гру. Володіння м'ячем абсолютно не має значення. 

У світі є всього кілька команд, для яких володіння м'ячем має визначальне значення. Наприклад, "Манчестер Сіті", але навіть у цьому випадку вам знадобиться кілька років, щоб зібрати гравців із потрібним профілем. 

Багато тренерів стали рабами принципу володіння м'ячем. Для нас найголовніше - провести справжню конкурентоспроможну гру, на результат не можна дивитися по-іншому, тому що все інше не має значення.

Ми не будемо рабами володіння м'ячем, але й не будемо уникати цього. Моя ідея завжди полягала в тому, щоб якнайшвидше доставити м'яч в атаку і завершити комбінацію ударом по воротах.

- Скажіть відверто, ви вірите в перемогу над Україною, яку вважають фаворитом?

- Якби я не вірив, що ми зможемо домогтися сприятливого результату, мене б тут не було. Мої підопічні думають так само, особливо Едін Джеко - він стільки всього досяг, хіба він був би тут, якби не вірив, що ми можемо домогтися цього?

Звичайно, перед нами стоїть непросте завдання, але важливо розуміти, що потрібно робити, щоб перемогти. Упевнений, у цієї команди достатньо якості, щоб домогтися результату, - наводить слова Мілошевича sport1.oslobodjenje.ba.

Читай також: Саво Мілошевич: "Головна відповідальність у разі негативного результату у матчі з Україною буде на мені"