Руслан Ротань: "Для хлопців це був маленький урок"

529 27.07 2024   22:41
УАФ

27 липня збірна України U-23 зіграла другий матч на Олімпійських іграх 2024 року – з командою Марокко U-23. Українці завдяки голу Ігоря Краснопіра на 90+8 хвилині вирвали перемогу з рахунком 2:1.

Головний тренер збірної України U-23 Руслан Ротань в ефірі "Суспільне" оцінив цю перемогу, яка стала першою в історії української футбольної команди на Олімпійських іграх.

Про перемогу команди незважаючи на меншість на полі: Потрібно віддати належне нашим хлопцям, які добре налаштувалися. Навіть коли залишилися у меншості – ми прагнули результату, билися за нього. Ми заслужили на нього, 100%. Це лише зрівняло наші шанси. Ми маємо останній матч у групі, де ми не повинні дивитися, проти кого граємо. Думаю, для хлопців це був маленький урок, а ми маємо дуже багато нових футболістів, які вперше грають на таких турнірах. Вони побачили, що можна обігравати національну збірну Марокко, там були гравці, які сягали півфіналу ЧС. Потрібно віддати належне за це.

Про підготовку до заключного матчу групи проти Аргентини: Далі відновлення грати через два дні на третій – дуже важко. Ми повинні орієнтуватися на те, як краще відновитись. Для нас це дуже важливо. З нетерпінням чекатимемо на матч. Аргентину ми вже знаємо. Наш маленький фінал проти Аргентини буде у групі. А щодо гри – якщо показуватимемо таку гру, як у першому таймі – неважливо, хто проти нас, гратимемо з позиції сили. У другому таймі гра змінилася небагато, і дуже багато сил залишили, коли залишились у меншості. Але я знову хочу віддати належне хлопцям. Вони цього заслужили, заслужили для наших воїнів України. Хочу привітати всіх із першою перемогою України на Олімпійських іграх.

Про видалення Салюка та призначення пенальті: Це подвійне покарання. Вважаю, що арбітри мають обмежуватись цим пенальті без червоної картки. Ви ж знаєте, як судять на цих Олімпійських іграх: якщо у першому матчі ставлять таке пенальті – то не треба запитувати. Потрібно не зважати на все, що стосується суддівства – треба дивитися на себе та свою гру. Найголовніше зараз відновитися. Маємо підійти у супернастрої, дістати всі емоції, що залишилися, на цей матч. Цей маленький фінал вирішуватиме долю проходу далі.

Про психологічний настрій команди: Це психологія. Якби наші гравці грали на тому рівні, де футболісти збірної Марокко, то ми та другий тайм проводили на тому ж рівні. Це психологія, вона змінює дуже багато. Для хлопців це перший турнір, перші такі матчі із уболівальниками. Сказав перед грою, що для багатьох нас це незвично, що ми звикли чекати на тривогу, грати при порожніх трибунах. Такого давно не бачили. Честь та хвала хлопцям. Думаю, цей досвід піде їм лише у плюс. Нічого не потрібно нам, жодних овацій. Ми робимо свою справу, не має значення проти кого. У нас три очки, попереду важкий суперник, фаворит не лише нашої групи, а й усього турніру. Хочу, щоб хлопці почули нас: ми вийшли на цей матч як на останній і віддали всі сили для перемоги.

Читайте також: Україна U-23 – Марокко U-23 2:1. Ми у грі!

Популярні новини