Дженнаро Гаттузо: "Гроссо міг втратити око, правильно, що матч з "Ліоном" перенесли"

1125 03.11 2023   19:10
Getty Images

Головний тренер "Марселя" Дженнаро Гаттузо прокоментував інцидент, який трапився з наставником "Ліона" Фабіо Гроссо перед очним поєдинком команд.

- Ми розмовляли з Гроссо в понеділок по відеозв'язку. Фабіо вже їхав на тренування. Мені шкода його, тому що у мене з ним неймовірні стосунки. Ми пережили щось неймовірне як гравці [переможці Чемпіонату світу], і вечір неділі теж мав стати неймовірною подією.

На стадіоні було 65 тисяч людей, з сім'ями, прибули уболівальники навіть з Бельгії. Я бачив, як плакали діти, і більшість наших фанатів були розлючені. Декілька персонажів зруйнували такий святковий день. Нам було погано. Я також говорив з Фабіо про те, як йому пощастило, тому що якби предмет потрапив в око, то він міг би його втратити.

Спочатку я не побачив, що у Фабіо йде кров, подумав, що йому наклали три-чотири шви і що це несерйозно. Після того, як я побачив усю повноту картини, зрозумів - правильно, що матч був перенесений.

Я не хочу читати лекції, я не мер міста, але готель де проживав "Ліон" був за п'ять хвилин ходьби. Можливо, оскільки матч був під загрозою, дорогу слід було перекрити на ці п'ять хвилин. Це легко сказати, а на практиці - ні, але я так думаю.

Люди завжди говорять про те, як Маргарет Тетчер [колишній прем'єр-міністр Великобританії] викорінила хуліганство в Англії. Це означає, що закони потрібні. Можливо, вони мають бути створені на європейському рівні. Але це потрібно робити до того, як такі речі трапляються, а не після того, як вони відбуваються.

Я також пережив подібні ситуації, будучи гравцем. Я пам'ятаю випадок з Сандрі і ще 4-5 серйозних ситуацій. Проте потім ти повертаєшся на поле і думаєш про гру. Навіть у неділю було трохи такого відчуття. До останньої хвилини я просив команду залишатися зосередженими, бо ми були готові вийти на поле. Тому було правильно, що "Ліон" вирішив не грати, - цитує Гаттузо Оjogo.

Читай також: Перенесений матч 10-го туру чемпіонату Франції "Марсель" - "Ліон" буде зіграно 6 грудня

Нагадаємо, матч 10-го туру Ліги 1 між "Марселем" і "Ліоном" було скасовано, оскільки незадовго до початку зустрічі фанати закидали автобус гостьового клубу камінням. Унаслідок цього головний тренер "Ліона" Фабіо Гроссо отримав серйозні порізи. Йому наклали 13 швів на обличчі.

Популярні новини