По завершенні матчу юніорської першості України «Карпати» U-19 – «Шахтар» U-19 своїми враженнями від гри з Інформаційним центром львівського клубу поділився старший тренер «зелено-білих» Ігор Йовічевіч.
– Ми мали достатньо часу, щоб якомога краще підготуватися до цього матчу. Зрозуміло, ми детально вивчили суперника, який був не лише дуже сильним, а й надзвичайно складним. Ні для кого не секрет, що в Академії футболу «Шахтаря» зібрані чи не найкращі юні футболісти з усіх куточків України. Тим не менше, сьогодні ми довели, що фактично нічим їм не поступаємося, а в деяких компонентах навіть є кращими. Зокрема, я б виділив командну гру та неймовірне бажання у моїх підопічних досягнути максимального результату. Не буду приховувати і щиро скажу, що я дуже гордий за своїх хлопців, за ту гру, яку вони сьогодні продемонстрували і за ту їхню самовіддачу на полі, яку ми бачили упродовж всіх 90 хвилин матчу.
Ми знали, що гра буде для нас важкою. Але ми зуміли зіграти так, що не легко було й нашому супернику. За створеними моментами гра була приблизно рівною. У першому таймі невеличка перевага була на стороні «Шахтаря», який грав трохи гостріше. А от нам десь трохи бракувало в заключній фазі атаки останнього гострого пасу. Моменти ми також створювали, як і суперник, але нам ніяк не вдавалося вивести свого гравця на хорошу забійну позицію. Але перший тайм показав, що ми можемо на рівних грати з «Шахтарем», а значить можемо його й перемагати.
І в другій половині матчу, як на мене, ми виглядали краще. Краще не лише відносно себе в першій 45-хвилинці, а краще за суперника. По перерві ми створили більше по-справжньому гострих моментів. Один удар Лобая в стійку чого вартий, але це був далеко не єдиний наш шанс забити.
Мене тішить, що добре зіграли не лише ті гравці, що вийшли в стартовому складі, а ті, хто з’явився на полі вже в ході матчу – вони підсилили нашу гру. Не випадково гол організували Захарків і Білоус, які якраз і вийшли на заміну. Між іншим Любчик, який зазвичай діє в обороні, цього разу вийшов у нападі і як здорово зіграв...
Думаю, що ми мали вигравати. Але везіння сьогодні було не на нашій стороні. Хоча з іншої сторони, «Шахтар» також зіграв хороший матч. Якби вони зуміли забити в першому таймі, коли мали кілька моментів, то ще невідомо, як би гра розвивалася в подальшому. Тому, можливо, і логічно, коли аналізувати гру загалом, що в підсумку все закінчилося нічийним результатом 1:1.
Але я ще раз хочу наголосити, що я задоволений грою своєї команди і це є найголовнішим. Результат, звісно, є дуже важливий для нас. Але нашим першочерговим завданням є підготовка молодих гравців, які б транзитом через молодіжний склад, вже в найближчий час підсилили першу команду клубу. Думаю, сьогоднішня гра підтвердила, що в цьому питанні ми йдемо правильним шляхом. Втім, головне для нас не заспокоюватися, а працювати, працювати і працювати – це єдиний шлях до того, щоб втілити у життя наше головне завдання, про яке я вже говорив.