Андрій Тлумак: "Дуже прикро не виграти за такої гри"

1926 19.09 2013   13:32

Тренер «Карпат» U-19 Андрій Тлумак поділився з Інформаційним центром клубу своїми враженнями від домашнього матчу з одеським «Чорноморцем» в рамках дев’ятого туру попереднього етапу першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги, який у підсумку закінчився внічию – 1:1.

«В принципі грою я залишився задоволений – тим, як хлопці боролися, як віддавалися грі, як самовіддано діяли і в обороні, і в нападі. Але завершити гру з переможним результатом ми не змогли. В першу чергу, я вважаю, через погодні умови. Дощ перетворив поле у... Це було не поле для гри у футбол. Тому нам було дуже важко доводити до логічного завершення свої атаки. На такому полі не так просто точно віддати останній пас або влучно пробити по воротах. Та й загалом за таких умов оборонятися значно легше, ніж атакувати.

У мене немає ніяких претензій до жодного з гравців. Це стосується як тих, хто з’явився на полі з перших хвилин поєдинку у стартовому складі, так і тих, хто по ходу гри вийшов на заміну. Наприклад, Намуйлик дуже здорово зіграв в епізоді, коли ми зрівняли рахунок. Можна сказати, що саме він його і організував – пройшов по флангу, прострілив і змусив захисників «Чорноморця» зрізати м’яч у свої ворота. Але навіть, якби вони цього не зробили, то там був Захарків, який би довершив справу, довівши її до взяття воріт одеситів.

Чи вплинув на нашу гру швидкий гол «Чорноморця»? Я не думаю, адже ми, пропустивши м’яч в свої ворота, продовжували діяти так само, як і за рахунку 0:0 – ми не стали нічого змінювати у своїй грі і продовжували грати у свій футбол. У нас все виходило досить добре, от тільки із завершенням ніяк не складалося, але на то, як я вже казав, були об’єктивні причини.

Ще раз підкреслю, що я задоволений грою своєї команди. Однозначно ми повинні були сьогодні вигравати, а значить, можна говорити, що ми втратили два очки. Та якість гри була на високому рівні. Свідченням цього є і той факт, що незважаючи на нічийний рахунок, вболівальники проводжали команду з поля по завершенні поєдинку скандуванням «Молодці! Молодці!». Думаю, це багато про що говорить і нам було дуже приємно таке чути. Адже ми граємо перш за все для наших вболівальників.

Що ж до втрачених очок, то звичайно дуже прикро не виграти за такої гри. Але я переконаний, що коли нам вдасться так само добре грати і в наступних матчах, то все у нас складеться добре і по завершенні групового турніру ми продовжимо боротьбу за медалі», – сказав Андрій Богданович.

Популярні новини