Виталий Косовский: "Хлопці повністю виконали установку на гру"

1156 24.04 2013   19:43

По закінченні матчу 9-го туру фінального етапу прем’єрної першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги, сформованих з гравців не старше 1993 року народження, у якому львівські «Карпати» U-19 вдома програли київському «Динамо» U-19 з рахунком 1:4, тренер киян Віталій Косовський поділився своїми враженями від гри.

– Я думаю, ті моменти, які ми створили, реалізували їх цілком. Володіли перевагою, тому рахунок абсолютно закономірний.

– За рахунок чого вам вдалося переграти «Карпати»?

– Перш за все, за рахунок тактичної побудови гри, хлопці повністю виконали установку на гру і грамотно вели себе на полі. Вчасно відбирали м’яча і розпочинали власні атаки, а в тих моментах, де було складно щось придумати, грали просто і без авантюризму. Поле було дещо важкуватим і виправдовувало дії наших хлопців.

– В цьому році ви чотири рази грали з «Карпатами» і чотири рази перемогли. Причому вдруге в фіналі перемагаєте з різницею в три м’ячі. Це тому, що ви настільки сильніші чи щось інше?

– Коли врахувати, що в стількох іграм ми перемогли, то я думаю, що на сьогоднішній день ми сильніші. Хоча ми декілька разів спілкувались між собою і я можу сказати, що «Карпати» дуже сильний суперник. У їх грі теж спостерігаються позитивні моменти і щоб переконатись у цьому, варто лише заглянути у турнірну таблицю. Але сьогодні сталося так, що ми їх перемогли і не дали наблизитися до себе.

– Якщо порівняти гру першого кола в Києві, коли ви перемогли 4:1, і сьогоднішню гру, коли також 4:1, можна знайти відмінність між цими іграми чи ні?

– Я чесно не дуже добре пригадую гру в Києві, але сценарій дещо схожий, особливо останні хвилини гри. Початок гри був напружений, але після пропущених м’ячів команда «Карпати» психологічно десь трохи надломилась і почала поступатись майже у всьому, що відбувалось на футбольному полі.

– Чи стоять у вас певні турнірні завдання на сезон, окрім того, що ви повинні готувати хлопців для молодіжної команди, звичайно, з перспективою на основний склад?

– Завдання перед початком сезону було зайняти перше місце, але все таки ми перш за все працюємо для того, щоб вирощувати гідне молоде покоління і передати на один щабель вище, тобто в молодіжну команду.

– Чи з’явилось у хлопців більше бажання і віри в себе після того, як Олег Блохін зайняв посаду головного тренера «Динамо»? Адже він все таки більше бажає бачити українських футболістів у себе в команді.

– Я думаю, що так, бо хлопці наочно бачать, як проводяться спільні тренування основної команди і дублюючого складу. І зі своєї сторони ми, як педагоги, пояснюємо хлопцям, що у всіх рівні шанси потрапити і в дублюючу команду, а з часом і в основну.

Популярні новини