У матчі відбірного турніру Євро-2023 (U-21) молодіжна збірна України розгромила Північну Македонію з рахунком 4:0. Своїми враженнями від цієї зустрічі із пресслужбою УАФ поділився головний тренер українців Руслан Ротань.
- Я задоволений діями команди у минулій грі. Хлопці продемонстрували характер. Я акцентував їхню увагу на тому, що легко у зустрічі з Північною Македонією не буде, оскільки ми знали, що суперник багато захищатиметься, тому простору попереду буде дуже мало. Ще раз похвалю підопічних за те, що вони з перших хвилин почали шукати щастя біля чужих воріт, не зменшуючи темпу, за що і були винагороджені після перерви.
На цей матч ми по-особливому налаштовували команду. Як і в матчі з Фарерами, ми намагалися діяти для наших воїнів, усіх українців, котрим зараз складно. Але був ще один момент. Ми попросили батьків футболістів записати відео із підтримкою команди. Я бачив, що очі у моїх підопічних горіли.
За цю перемогу я вдячний всій команді, але не можу не виділити Владислава Ваната, який вийшов на заміну на 65-й хвилині та встиг віддати дві гольові передачі та двічі відзначитись. Ми спочатку планували цю заміну, оскільки розуміли, що чим ближче буде до кінця поєдинку, тим глибше суперник захищатиметься. Так воно й сталося.
Зараз для нас знову найактуальніше питання, це відновлення футболістів, бо за три дні на нас чекає дуже складний матч проти французів. Цей матч буде для нас за шість очок, - сказав Ротань.
Зазначимо, що підопічні Руслана Ротаня, раніше гарантувавши собі щонайменше другий рядок у таблиці групи, у теорії ще мають шанси посісти перше місце. Утім, і друга позиція за певних розкладів може виявитися золотою.
Читайте также: U21. Україна – Північна Македонія 4:0. Ванат "у вогні"
Нагадаємо, що у фінальній частині Євро-2023 (U-21) виступатимуть 16 команд — Румунія й Грузія як господарі турніру та ще 14 збірних, що приєднаються до них за результатами відбору (дев'ять переможців груп, краща команда серед володарів других місць та чотири переможці плей-офф, в якому гратимуть вісім володарів других місць).
Євро-2023 (U-21). Кваліфікаційний турнір
Група H
Турнірна таблиця
Команда | І | В | Н | П | М | О |
1. Франція | 8 | 7 | 1 | 0 | 24—1 | 22 |
2. Україна | 8 | 6 | 1 | 1 | 15—8 | 19 |
3. Сербія | 9 | 3 | 2 | 4 | 9—10 | 11 |
4. Фарерські о-ви | 9 | 2 | 3 | 4 | 5—11 | 9 |
5. Північна Македонія | 10 | 2 | 3 | 5 | 8—15 | 9 |
6. Вірменія | 8 | 1 | 0 | 7 | 6—22 | 3 |
06.06.2022
Вірменія — Франція
07.06.2022
Фарерські о-ви — Сербія
09.06.2022
Україна — Франція
12.06.2022
Вірменія — Україна
Плей-офф: 20—27 вересня 2022 року.
Фінальний турнір: червень/липень 2023 року.
Поєдинки турніру за участі 16-ти збірних приймуть чотири стадіони в Румунії (два — у Клуж-Напоці й два — у Бухаресті) та чотири у Грузії (у Батумі, Поті й два — у Тбілісі). Матч-відкриття відбудеться в Румунії, а фінал — у Грузії.