Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань в коментарі пресслужбі УАФ розповів про підготовку до матчу відбору Євро-2023 (U-21) із Францією. Нагадаємо, цей поєдинок відбудеться у Стамбулі (початок – о 19:45).
- Практично всі наші останні тренування були спрямовані на відновлення, тому що були два важкі матчі, переліт на Фарери, гра на штучному покритті, потім повернення до Стамбула, де інша погода й інший газон... Відіграли хлопці, я вважаю, зі стовідсотковою віддачею. Десь було важко, не вистачало тонусу, але, особливо у другому таймі, ми продемонстрували свій футбол, і я задоволений гравцями.
Я гадаю, що на сьогоднішню гру хлопців особливо налаштовувати не потрібно, адже це буде матч, можна сказати, за перше місце. За шість очок. Тому ж, хто каже, що в нас немає шансів, я відповім так: "Шанси є, навіть коли їх немає".
А от кадрова ситуація, на жаль, у нас залишається такою, як і була. Ми розраховували, що повернеться Дідик, але його відновлення трохи затягнулося. Гадаємо, що він одужає до поєдинку з Вірменією. Така сама ситуація в нас із Капінусом.
Після нашого першого матчу з Францією минув практично рік. Наша команда змінилася й у плані менталітету, й у плані психології — та й, гадаю, у плані гри. Про це я сьогодні сказав хлопцям. Ми стали набагато впевненішими, тому буде гарна мотивація зіграти з гідним суперником, адже за всіма статистичними показниками збірна Франції — перша. Тому для нас це великий стимул, — сказав Руслан Ротань.
Зазначимо, що молодіжна збірна України нижче другого місця вже не опуститься й забезпечила собі щонайменше участь у плей-офф. Утім, синьо-жовті мають шанси стати найкращою командою з-поміж других або навіть посісти перше місце, хоча й лише теоретично (якщо переможуть у двох матчах, а Францію — із рахунком 6:0 і більше).
Читайте также: Відбір до Євро-2023 (U-21): Україна - Франція. Пряма трансляція
У поточному рейтингу других команд підопічні Руслана Ротаня на сьогодні займають третю позицію. Аби розраховувати на щасливий квиток із другого місця, треба перемагати Францію та сподіватися на сприятливий розклад у групі I — аби Данія втратила очки в одному з двох домашніх матчів, проти Туреччини та Шотландії. Утім, навіть за максимального здобутку данців є шанс пройти, коли рахуватимуть загальну різницю золотих м'ячів.
Поточна таблиця других команд (станом на 08.06.2022)
Команда | Група | І | В | Н | П | М | О |
1. Швейцарія | E | 8 | 5 | 2 | 1 | 14—6 | 17 |
2. Чехія | G | 8 | 5 | 1 | 2 | 13—6 | 16 |
3. Україна | H | 7 | 5 | 1 | 1 | 13—7 | 16 |
4. Словаччина | C | 8 | 5 | 0 | 3 | 18—10 | 15 |
5. Ірландія | F | 7 | 5 | 0 | 2 | 12—5 | 15 |
6. Данія | I | 6 | 4 | 1 | 1 | 8—3 | 13 |
7. Фінляндія | А | 7 | 4 | 1 | 2 | 14—11 | 13 |
8. Ізраїль | В | 8 | 4 | 1 | 3 | 13—10 | 13 |
9. Греція | D | 7 | 3 | 2 | 2 | 6—8 | 11 |
Нагадаємо, що у фінальній частині Євро-2023 (U-21) виступатимуть 16 команд — Румунія й Грузія як господарі турніру та ще 14 збірних, що приєднаються до них за результатами відбору (дев'ять переможців груп, краща команда серед володарів других місць та чотири переможці плей-офф, в якому гратимуть вісім володарів других місць).
Євро-2023 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група H
09.06.2022
Україна — Франція
12.06.2022
Вірменія — Україна
Євро-2023 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група H
Турнірна таблиця
Команда | І | В | Н | П | М | О |
1. Франція | 9 | 8 | 1 | 0 | 28—2 | 25 |
2. Україна | 8 | 6 | 1 | 1 | 15—8 | 19 |
3. Сербія | 10 | 3 | 3 | 4 | 10—11 | 12 |
4. Фарерські о-ви | 10 | 2 | 4 | 4 | 6—12 | 10 |
5. Північна Македонія | 10 | 2 | 3 | 5 | 8—15 | 9 |
6. Вірменія | 9 | 1 | 0 | 8 | 7—26 | 3 |
Плей-офф: 20—27 вересня 2022 року.
Фінальний турнір: червень/липень 2023 року.
Поєдинки турніру за участі 16-ти збірних приймуть чотири стадіони в Румунії (два — у Клуж-Напоці й два — у Бухаресті) та чотири у Грузії (у Батумі, Поті й два — у Тбілісі). Матч-відкриття відбудеться в Румунії, а фінал — у Грузії.