Новий головний тренер збірної Туреччини Вінченцо Монтелла прокоментував виїзний матч відбору до Євро-2024 проти збірної Хорватії, відзначивши силу суперника, нарікаючи на власні кадрові проблеми та припустивши, що Лука Модріч у складі "картатих" просто відпочиває, порівняно з навантаженнями в мадридському "Реалі", повідомляє Jutarnji list:
– Хорватія для нас – справжнє випробування, адже йдеться про третю за силою збірну світу, у складі якої є Лука Модріч, який може й відпочиває у збірній, порівняно з навантаженнями в мадридському "Реалі", але навіть у своєму віці Лука – чудовий гравець і завжди готовий викластися на повну. Однак і ми добре підготувалися, зрештою, це – футбол, мої гравці хочуть навчатися, ми випробуємо те, над чим працювали на тренуваннях, і незважаючи на статус суперника та на наші проблеми зі складом, ми все одно хочемо перемогти. На жаль, відсутні кілька наших провідних футболістів, які могли б у Хорватії вийти в старті, але я вірю, що в нас є хлопці, хто здатен якісно їх замінити. Усе складається не на нашу користь – травмовані гравці, дефіцит часу на підготовку, виїзний матч проти сильного суперника – але я, хоча і не є математиком, вірю, що мінус на мінус можуть дати плюс у нашому випадку. Я радий бути і працювати в Туреччині і з оптимізмом дивлюся на своє майбутнє – бачу себе тренером турецької збірної і в 2024 році, – підсумував Монтелла.
Легендарний "Аеропланіно" працював у турецькому клубному футболі, очолюючи "Адана Демірспор", а буквально три тижні тому, після звільнення німецького фахівця Штефана Кунтца, його призначили головним тренером збірної Туреччини. Монтелла встиг провести лише кілька тренувань, при цьому в Хорватії він не зможе розраховувати майже на половину стартового складу: травмовані кіпер Мерт Гюнок, захисник Саглар Сьоюнджю, хавбекі Дженгіз Ундер та Арда Гюлер, а також страйкер Енес Юнал.
Читайте также: Златко Далич: "В этой непростой ситуации новые игроки получат свой шанс"
Читайте также: Стив Кларк: "Мы не хотим закончить отборочный цикл с пятнадцатью очками"