Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман розповів, що перед матчем відбору Євро-2024 проти Ірландії, перемога в якому забезпечить "помаранчевим" путівку до Німеччини, залишився без семи-восьми центрдефів, маючи вкрай обмежений вибір на цю позицію, а також похвалив серйозний прогрес вінгера Хаві Сімонса, повідомляє Voetbal International:
– Думаю, нам не вистачає семи або восьми центральних захисників, але якщо подивитися на доступних нам гравців – ми можемо бути по-справжньому щасливі, що в нас так багато хороших центральних захисників. У мене ніколи не було сумнівів щодо Вірджіла ван Дейка – завжди був хороший контакт із ним, він – фантастичний гравець, капітан і людина. Бувають моменти в кар'єрі, коли справи йдуть не так добре, це може бути пов'язано і з командою, але тепер "Ліверпуль" знову сильний, а ван Дейка я ще й зробив основним пенальтистом. Також у мене гарне минуле зі Стефаном де Вреєм у "Феєноорді", у нього був період, коли його викликали до збірної, але він знав, що не зіграє, проте приємно бачити, наскільки професійно Стефан впорався з цим. Через велику кількість травмованих футболістів, тепер я можу побачитися з іншими гравцями, яким раніше приділялося менше уваги, і з молоддю. Сімнадцятирічний Джорел Хато з "Аякса" справляє дуже гарне враження, він показує зрілий футбол і добре поводиться – я більш ніж задоволений, і він залишиться з нами, а не в молодіжній збірній. Хочу, щоб молодь розвивалася разом із досвідченими гравцями. У клубі Хато зараз перебуває в ситуації, коли немає результатів, але є великі зміни – це складно для молоді. Поруч із Джорелом немає досвідчених наставників, але є багато легіонерів – це складніше вдвічі, тому здорово, що він добре тримається у збірній і доводить свій талант на ділі. Ще я дуже задоволений фантастичним прогресом Хаві Сімонса на клубному рівні – це говорить про те, що у нього велике майбутнє. Звичайно, всі хочуть забивати голи, але я не згоден з тим, що він менш успішний у збірній, хоча і у Хаві бувають невдалі моменти в матчах, але я дуже радий, що у нас є такий гравець, як Сімонс. Ми будемо раді, якщо пройдемо на чемпіонат Європи, але якщо ми проб'ємося на Євро з цими молодими хлопцями – дуже позитивно, що ми робимо це можливим – тоді буде непросто приймати рішення щодо остаточної заявки команди. Тому що за цілою низкою позицій дуже велика конкуренція. До березня почнемо працювати над цим і зможемо зробити вибір, але поки я в цьому не впевнений. Сподіваюся, що тоді всі будуть у формі, але це, напевно, теж утопія. Але зате ми точно не будемо святкувати цей момент, а як слід відсвяткуємо тільки якщо станемо чемпіонами Європи, – підсумував Куман.
Читайте также: Красавец-гол из центра поля, который азербайджанец забил шведам (Видео)
На листопадові матчі кваліфікації Євро-2025 у Рональда Кумана не буде центрдефів Маттейса де Лігта, Натана Аке, Свена Ботмана, Міккі ван де Вена і Лутшареля Гертруйди, а Єрд Схоутена сам Куман не хоче використовувати в центрі оборони, надаючи перевагу досвідченому Дейлі Блінду як наступникові ван Дейка або де Врея. А молодий Хаві Сімонс, у дев'яти матчах за "помаранчевих", ще не забив жодного м'яча, хоча в складі "РБ Лейпциг" у Бундеслізі 20-річний вінгер проводить чудовий сезон – у 18 матчах у всіх турнірах на його рахунку шість голів і вісім асистів.
Читайте также: "У Азербайджана индивидуально сильные футболисты", - главный тренер Швеции объяснил сенсационное поражение