Головний тренер "Марселя" Дженнаро Гаттузо прокоментував інцидент, який трапився з наставником "Ліона" Фабіо Гроссо перед очним поєдинком команд.
- Ми розмовляли з Гроссо в понеділок по відеозв'язку. Фабіо вже їхав на тренування. Мені шкода його, тому що у мене з ним неймовірні стосунки. Ми пережили щось неймовірне як гравці [переможці Чемпіонату світу], і вечір неділі теж мав стати неймовірною подією.
На стадіоні було 65 тисяч людей, з сім'ями, прибули уболівальники навіть з Бельгії. Я бачив, як плакали діти, і більшість наших фанатів були розлючені. Декілька персонажів зруйнували такий святковий день. Нам було погано. Я також говорив з Фабіо про те, як йому пощастило, тому що якби предмет потрапив в око, то він міг би його втратити.
Спочатку я не побачив, що у Фабіо йде кров, подумав, що йому наклали три-чотири шви і що це несерйозно. Після того, як я побачив усю повноту картини, зрозумів - правильно, що матч був перенесений.
Я не хочу читати лекції, я не мер міста, але готель де проживав "Ліон" був за п'ять хвилин ходьби. Можливо, оскільки матч був під загрозою, дорогу слід було перекрити на ці п'ять хвилин. Це легко сказати, а на практиці - ні, але я так думаю.
Люди завжди говорять про те, як Маргарет Тетчер [колишній прем'єр-міністр Великобританії] викорінила хуліганство в Англії. Це означає, що закони потрібні. Можливо, вони мають бути створені на європейському рівні. Але це потрібно робити до того, як такі речі трапляються, а не після того, як вони відбуваються.
Я також пережив подібні ситуації, будучи гравцем. Я пам'ятаю випадок з Сандрі і ще 4-5 серйозних ситуацій. Проте потім ти повертаєшся на поле і думаєш про гру. Навіть у неділю було трохи такого відчуття. До останньої хвилини я просив команду залишатися зосередженими, бо ми були готові вийти на поле. Тому було правильно, що "Ліон" вирішив не грати, - цитує Гаттузо Оjogo.
Читай також: Перенесений матч 10-го туру чемпіонату Франції "Марсель" - "Ліон" буде зіграно 6 грудняНагадаємо, матч 10-го туру Ліги 1 між "Марселем" і "Ліоном" було скасовано, оскільки незадовго до початку зустрічі фанати закидали автобус гостьового клубу камінням. Унаслідок цього головний тренер "Ліона" Фабіо Гроссо отримав серйозні порізи. Йому наклали 13 швів на обличчі.