Новий головний тренер "Марселя" Роберто Де Дзербі прокоментував L'Équipe неоднозначне підписання 22-річного форварда "Манчестер Юнайтед" Мейсона Ґрінвуда, який із 2022 року не грав за манкуніанців після звинувачення в спробі зґвалтування, поведінці та нападі, що спричинив реальні тілесні ушкодження. Минулий сезон Грінвуд, який заперечує всі звинувачення, провів в оренді в іспанському "Гетафе", а після того, як розслідування щодо Мейсона припинили, "Марсель" уклав контракт із форвардом. Незважаючи на різку критику з боку вболівальників, які організували кампанію в соцмережах, і городян із груп підтримки сексуального і домашнього насильства – аж до мера Марселя.
Читайте также: "Марсель" выбрал Вахи, а не Нкетиа или Мукоко
На першій пресконференції в ролі нового головного тренера "Марселя" Де Дзербі заявив, що не знає деталей біографії Грінвуда, але, перейшовши до Марселя, Мейсон став йому як син, якого публічно він захищатиме, але наодинці – смикатиме за вуха й вимагатиме більше, ніж від решти гравців. І в інтерв'ю L'Équipe Де Дзербі більш детально розповів про цю ситуацію, а також прокоментував трансфер із "Ланса" ще одного форварда – Елі Вахі:
– Коли гравець переходить у мою команду, я першим припираю його до стінки, якщо він робить помилку. Але щодо зовнішнього світу, я завжди буду захищати його, як захищав би свого сина. Наш президент Пабло Лонгорія зібрав усю інформацію і вжив усіх запобіжних заходів, перш ніж ухвалити рішення щодо підписання Грінвуда – і тоді Мейсон був першим, кому я зателефонував і розповів про високу планку і вимоги клубу. Також я поговорив з його батьком – ми одного покоління, він пам'ятає той "Марсель", який грав у фіналі Кубка європейських чемпіонів. І я, і клуб шукаємо в нових гравцях такі якості, як міцний характер, ментальність і силу волі. Саме тому ми підписали Грінвуда, саме це я побачив в Елі Вахи – коли я зателефонував і йому, він одразу сказав, що перейти саме до "Марселя" хоче за будь-яку ціну, – зазначив Де Дзербі.
Читайте также: "Марсель" купил у "Аякса" Херонимо Рульи
Водночас, за повідомленнями французьких ЗМІ, італійський фахівець планує влаштувати в "Марселі" і велику чистку, позбувшись вікових футболістів і гравців, які не підходять під його стиль. За даними La Provence, латераль Джонатан Клосс уже домовився з "Ніццою" і сидить на валізах, а Foot Mercato повідомляє, що наступними на вихід будуть центрдефи Самюель Жиго та Шансель Мбемба і центрхав Джордан Верету. Не горить Де Дзербі особливим бажанням бачити в команді і двох атакувальних півзахисників збірної Марокко: "Дженоа" вже націлилася на Амін Аріта, але про конкретику поки що не йдеться. А щодо Аззеддіна Унаї в "Марсель" поки навіть не надійшло жодної цікавої трансферної пропозиції.
Читайте также: RMC Sport: ПСЖ подписал Дуэ за 50 миллионов евро