Тренер «Карпат» U-19 Андрій Тлумак поділився своїми враженнями від переможного гостьового поєдинку в Мукачевому над ужгородською «Говерлою» в рамках четвертого туру переднього етапу першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги.
«Дуже задоволений грою хлопців, які виконали все, про що ми з ними домовлялися перед поєдинком. Кожен на своїй позиції діяв самовіддано, з максимальною концентрацією і дотримувався ігрової дисципліни упродовж всього ігрового часу. Причому це стосується і тих гравців, хто з’явився на поле у стартовому складі, і тих, хто виходив на заміну. Звичайно, помилки у нас були, бо це футбол, а в ньому не помиляється лише той, хто не грає.
Головне, що команда виконала установку на гру і саме це стало фундаментом успішної гри. Маю на увазі не тільки результат, а в першу чергу власне рівень гри. В першому таймі ми повністю контролювали гру, мали багато моментів і цілком могли піти на перерву за рахунку щонайменше 4:0 на нашу користь. Те, що упродовж останнього тижня награвали на тренуваннях, все це хлопці сьогодні втілили в життя вже в ході гри. Не виходило лише так, як би нам хотілося, завершення атак.
Тим не менше, гра нам давалася і ми повністю домінували на полі до того моменту, поки рахунок не став 2:0 на нашу користь. Далі хлопці десь трішечки розслабилися, а десь хотіли «засушити» гру, хоча ми про це з ними і не домовлялися. Думаю, це їм буде хорошим уроком на майбутнє. Гравці ще дуже молоді і сьогодні вони на власному досвіді отримали можливість переконатися, що у футбол необхідно грати за будь-якого рахунку до самого фінального свистка. Тим більше з такою командою, як «Говерла». Ужгородська команда мені дуже сподобалася. Я дуже добре знаю їхнього старшого тренера Валентина Слюсаря, з яким ми разом грали свого часу у харківському «Металісті». Йому вдалося навчити свою команду грати у футбол – у діях говерлян є думка, хлопці грають у пас, добре підготовлені і технічно, і тактично, і функціонально. Є в «Говерли» і характер, що вони й довели у грі з нами. Незважаючи на рахунок 0:2, вони не опустили рук і пішли вперед, тим більше, що трибуни їх гнали в атаку. І один м’яч їм таки вдалося відіграти, забивши зі стандарту.
Пропущений гол змусив нашу команду знову включитися в гру на всі сто відсотків. Адже коли рахунок 0:2 міняється на 1:2, то в певній мірі він додає психологічної впевненості тому, хто програє, бо команда продовжує тиснути і робить усе, щоб врятувати принаймні нічию. І навпаки, той хто мав комфортну перевагу у два м’ячі, починає нервувати, думаючи в першу чергу про те, щоб зберегти свою мінімальну перевагу.
Втім, наша команда до екстріму справу не доводила. Хлопці повернули собі ініціативу і за великим рахунком у суперника не було реальних шансів, щоб відіграти і другий м’яч. Навпаки, ми мали моменти і були значно ближчими до того, щоб поновити перевагу в два м’ячі, ніж закарпатці зрівняти рахунок.
Хочу відзначити нашу гру в обороні. На відміну від попередніх матчів, сьогодні ми в задній лінії зіграли дуже дисципліновано і надійно. Хочу відзначити Виздрика, якій підсилив центр оборони. Та й загалом нам вдалося майже повністю перекрити всі підходи до наших воріт. Фактично ми зробили тільки одну помилку, коли пропустили гол зі стандарту.
Ця перемога має для нас не лише турнірне значення, а й психологічне. Адже дві поразки в двох попередніх турах трохи гнітюче подіяли на команду. Тож нинішня перемога повинна команді повернути впевненість в своїх силах», – сказав Андрій Богданович.