closer-popup
footboom
Авторизація користувача на сайті footboom1.com
Вхід через соціальні мережі
або
Забули пароль?
footboom
Поля відмічені зірочками * обов'язкові для заповнення

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Дякуємо!

Готово! Перевірте свою електронну пошту на наявність спеціальної пропозиції!
closer-popup

Олександр Головко вичерпав себе на посаді головного тренера молодіжної збірної України

Олександр Головко вичерпав себе на посаді головного тренера молодіжної збірної України
Джерело фото:
Змінити розмір a+ a-
3149
12

Олександр Борисович Головко є одним із кращих тренерів молодіжної збірної за останній час. За час його роботи до національної збірної України перейшли Олександр Зінченко, Віктор Коваленко, Микола Матвієнко та Артем Беседін Це не просто гравці, які грали із Головком у "молодіжці" один відбірковий цикл, а футболісти, які пройшли із тренером разом шлях з U-16, U-17, U-19( в тому числі і ЧЄ в Греції) і от зараз U-21, але перераховані гравці вже вважаються гравцями головної збірної. Такого не було із часів роботи Павла Яковенка, коли покоління Ярмоленка, Коноплянки, Степаненка, Кравця, Зозулі стало ключовим у національній збірній за часів роботи Михайла Фоменка. Звичайно, що клубну роботу ніхто не відкидає (Коваленко, Зінченко та Матвієнко грали у фіналі юнацької ЛЧ під керівництвом Кривєнцова), але Головко відіграв та й зараз відіграє величезну роль в їх становленні. Не секрет, що сам він був ініціатором запрошення Зінченка у попередній кваліфікації перед матчем проти Іспанії, що дозволило гравцеві стати заграним за збірну України і відкинути розмову про російську збірну.

Але зараз так складаються обставини, що подальших перспектив роботи Олександра Борисовича із молодіжною збірною немає. Поясню власні думки:

1. Молодіжна збірна дала головній команді все, що могла

Олександр Головко робить ставку у молодіжній зірній на гравців 1996 року народження. До національної команди вже перейшли Беседін, Коваленко, Зінченко, Матвієнко. В першій команді на рік старший Циганков. Ще може в майбутньому отримати шанс Лучкевич, якщо будуть добре йти клубні справи. А більше там брати немає кого, при всій повазі до гравців молодіжної збірної. Були ще сподівання на Вачіберадзе, але він зараз без клубу взагалі (не зміг закріпитися навіть у молодіжній команді "Бетіса"). Потрібно вже сміливо довіряти гравцям 1998-1999 року народження (насамперед команді "Динамо" , яка навела шороху в минулій юнацькій ЛЧ). На жаль, Головко їх знає дуже погано (ці гравці працювали під керівництвом Володимира Циткіна, а потім Володимира Єзерського). Зараз у "молодіжці"- тільки Луньов 1998 року народження та воротар Лунін (третій голкіпер національної збірної) 1999 року народження.

2. Різна побудова гри із національною командою

Головко сам по собі є дуже обережним тренером, який будує гру від безпеки власних воріт. Особливо це актуально, бо кращі гравці атаки вже знаходяться у першій команді. Вчора Олександр Борисович, отримавши підсилення від першої команди у вигляді Коваленка, Беседіна, Зінченка та Луніна намагався зіграти у відкритий футбол. Нічого хорошого із цього не вийшло. Гості були переконливіші і мали більше шансів. Після не зовсім обов’язкового пенальті у ворота гостей наша команда звично почала грати другим номером. Шевченко, навпаки хоче грати першим номером, через контроль м’яча. Все –таки молодіжні та юнацькі команди створенні для підготовки футболістів для першої команди, а не результату.

3. Результат

Головко був запрошений ще у минулому відборі після провалу Ковальця на старті, що майже позбавив шансів на прохід далі. На жаль, спасти відбір не вдалося. Хоча були обіграні збірна Франції із своїми зірками у Києві, розбита Шотландія 4:0 та міцна Ісландія в гостях. Цей відбір ми розпочали із нічиї проти Латвії, не змогли обіграти вдома Нідерланди, які теж ідуть в кінці таблиці, здолавши тільки аутсайдера Андорру. Це при тому, що у нас в групі є збірна Англії (зараз лідер і фаворит) із якою ми ще не грали та доволі непоступлива у цьому відборі Шотландія (не так давно переграли Нідерланди 0:2). Навряд чи нам знову щось світить (вирішальні будуть матчі в листопаді проти Шотландії та Англії). В такому разі, можливо варто більше довіряти молодим гравцям, які мають більше перспектив.

Зараз національна збірна вже залишилася без офіційних матчів до осені. Є шанс розраховувати на всіх молодих гравців молодіжній збірній. Але який з цього сенс? Напевно, що головним завданням повинна бути підготовка футболістів саме для головної збірної. Я думаю, що було б доволі мудрим рішенням, якщо Головко знову почав би працювати із юнацькою збірною U-16, щоб рік за роком вести молодих футболістів до молодіжної збірної, а потім і до дорослого футболу.

Сергій Тищенко, спеціально для FootBoom

Популярні новини
Оцініть матеріал
Поділитися
Коментарі (12) Всі коментарі

Не зрозумів фрази "Головко робить ставку у молодіжній зірній на гравців 1996 року народження. До національної команди вже перейшли Беседін, Коваленко, Зінченко, Матвієнко. В першій команді на рік старший Циганков" Циганков? - він же 1997 року!

А взагалі-то, якщо говорити відверто - Шева "себе вичерпав". Остаточно! Для відома: http://dynamo.kiev.ua/articles/285204-shevchenko-d...

ну от Головко і міг би спробувати себе тренером першої команди. якщо він, звісно, має мужність бути самостійною фігурою, а не іграшкою олігархів, як Шева. тобто марлосів у збірній при ньому бути не повинно. гра від захисту - це наш стиль. стиль що приносить результат. то що тренує Шева і ко - буде подобіє гри, значно гіршої якості аніж навіть у хорватів. але результату не буде. ніколи. а то що тренує Головко може дати результат. хоча мені він далеко не виглядає мега-тренером, скоріш тренером середнього рівня. нема у ньому.. креативності? широти мислення? - важко описати. Головко надто заточнеий під ту гру, в яку він сам грав. в ньому мало творчості. хоча імовірно, це саме те, що у збірній і треба. творчість мабуть доречна для клубу.

Відповідь на повідомлення Mahno

ну от Головко і міг би спробувати себе тренером першої команди. якщо він, звісно, має мужність бути самостійною фігурою, а не іграшкою олігархів, як Шева. тобто марлосів у збірній при ньому бути не повинно. гра від захисту - це наш стиль. стиль що приносить результат. то що тренує Шева і ко - буде подобіє гри, значно гіршої якості аніж навіть у хорватів. але результату не буде. ніколи. а то що тренує Головко може дати результат. хоча мені він далеко не виглядає мега-тренером, скоріш тренером середнього рівня. нема у ньому.. креативності? широти мислення? - важко описати. Головко надто заточнеий під ту гру, в яку він сам грав. в ньому мало творчості. хоча імовірно, це саме те, що у збірній і треба. творчість мабуть доречна для клубу.

Та не говори дурниць! Ще головка там не вистачало! Він провалив все, що тільки можна з молодіжками!

Відповідь на повідомлення K. A. Valderrama

Та не говори дурниць! Ще головка там не вистачало! Він провалив все, що тільки можна з молодіжками!

він не виграв нічого із молодіжками, але провалом я би його роботу не назвав. по його аналізу матчів, особливо програних матчів - він чотко бачить проблеми, причини і розуміє гру. не гірше Леона і при тому може це навіть словами пояснити, без мукання і матюків. але то, що він слабкий у креативі - це так. однак чи потрібен креатив у збірній? думаю що ні. ще Головко повністю заточений на результат. він не бавиться такими речами як красіва гра чи компактність. він уже має досвід як позитивний, так і негативний. не скажу що він буде ідеальним тренером, як на мене і Вернидуб і Блохін - кращі, але результату гіршого як у Шеви у нього не буде.

він не виграв нічого із молодіжками, але провалом я би його роботу не назвав. по його аналізу матчів, особливо програних матчів - він чотко бачить проблеми, причини і розуміє гру. не гірше Леона і при тому може це навіть словами пояснити, без мукання і матюків. але то, що він слабкий у креативі - це так. однак чи потрібен креатив у збірній? думаю що ні. ще Головко повністю заточений на результат. він не бавиться такими речами як красіва гра чи компактність. він уже має досвід як позитивний, так і негативний. не скажу що він буде ідеальним тренером, як на мене і Вернидуб і Блохін - кращі, але результату гіршого як у Шеви у нього не буде.

Ахах, еще одного динамовца в сборную без толкового опыта. Хватит уже делать из сборной полигон для обкатки

Головко разбирается в футболе хорошо, но тренером у него не получается. Видимо кроме понимания футбола нужны личные качества, которых у Головко нет или недостаточны.

Вибач! Але, дико читати постійні характеристики тренера-Головка на основі того, що він в інтерв"ю і в якості екхперда більш-менш адекватно говорить. Ну немає в цього тренера тієї індивідуальної родзинки, котра б дозволила говорити про нього, як про одного з претендентів на основну команду. Звісно, якщо рівняти з ПАЗіком - то це небо і недра. Та все ж...

Відповідь на повідомлення Arctic

Головко разбирается в футболе хорошо, но тренером у него не получается. Видимо кроме понимания футбола нужны личные качества, которых у Головко нет или недостаточны.

так, щось в такому сенсі і я думаю. причому, цілком імовірно, що Головко і може когось тренувати, наприклад клуб якийсь, чи бути другим тренером.. я навіть допускаю, що у дорослій збірній він теж би щось зміг. бо з дітьми у нього явно низькуватий ККД, я думаю просто діти - не його профіль.

Відповідь на повідомлення K. A. Valderrama

Вибач! Але, дико читати постійні характеристики тренера-Головка на основі того, що він в інтерв"ю і в якості екхперда більш-менш адекватно говорить. Ну немає в цього тренера тієї індивідуальної родзинки, котра б дозволила говорити про нього, як про одного з претендентів на основну команду. Звісно, якщо рівняти з ПАЗіком - то це небо і недра. Та все ж...

у світі є дуже багато тренерів. є серед них вийнятково невдачливі. але більшість щось може, а щось не може. а є такі, що вже вродє ну все можуть, але й у них то там то там обламується. і у тренерській професії є безліч доріг - той же Кварц мав свій спосіб досягнення результату, маркевіч - свій, а Григорчук - свій. і ніхто наперед не скаже є у тренера "родзинка" чи талант - чи нема. треба пробувати! на жаль... он Павло Яовенко - була у нього родзинка? та фік там. Проте непогано попрацював із молодіжними командами, щоправда настав момент і все обламалось. хоча.. помню, як у матчі відповіді проти Нідерландів ПЯ кричав своїм весь матч "винос!" - і що? тупа і проста гра не принесла результату? - принесла. а Міхайліченко взагалі молодіжне срібло взяв. а тренером головної збірної був слабким. так само Калітка - виграв юніорське Євро і теж як Шева "ігру строіл" і навіть щось там збірна грала. але грала-грала та й не вигравала... не його. так що я би не був настільки безапеляційним, щоб казати "той - добрий, той - поганий". цілком імовірно що і Гвардьола не видав би більше аніж Шева цього відбору. і це - не оправдання Шеви, а пояснення що у кожного тренера є своя команда і свій турнір.

у світі є дуже багато тренерів. є серед них вийнятково невдачливі. але більшість щось може, а щось не може. а є такі, що вже вродє ну все можуть, але й у них то там то там обламується. і у тренерській професії є безліч доріг - той же Кварц мав свій спосіб досягнення результату, маркевіч - свій, а Григорчук - свій. і ніхто наперед не скаже є у тренера "родзинка" чи талант - чи нема. треба пробувати! на жаль... он Павло Яовенко - була у нього родзинка? та фік там. Проте непогано попрацював із молодіжними командами, щоправда настав момент і все обламалось. хоча.. помню, як у матчі відповіді проти Нідерландів ПЯ кричав своїм весь матч "винос!" - і що? тупа і проста гра не принесла результату? - принесла. а Міхайліченко взагалі молодіжне срібло взяв. а тренером головної збірної був слабким. так само Калітка - виграв юніорське Євро і теж як Шева "ігру строіл" і навіть щось там збірна грала. але грала-грала та й не вигравала... не його. так що я би не був настільки безапеляційним, щоб казати "той - добрий, той - поганий". цілком імовірно що і Гвардьола не видав би більше аніж Шева цього відбору. і це - не оправдання Шеви, а пояснення що у кожного тренера є своя команда і свій турнір.

Ага. Таке собі виправдання недолугим тренерам:)) Не хочу комусь нав"язувати свою думку, та я впевнений, що тренер - це дуже важка праця. А в нас, у багатьох, склалася впевненість, що тренерство - це такий собі пенсійний бонус для закінчивших кар"єру футболістів.

кроме того, чтобы разбираться в футболе, тренер - это менеджер, управляющий коллективом. Он должен хорошо разбираться в людях, понимать, какие условия нужно создать, чтобы отдельный сотрудник раскрыл свои таланты. Он должен быть психологом и уметь мотивировать игроков и коллективно, и индивидуально, обладать арсеналом убеждения и принуждения. Головко хорошо разбирается в футболе. А вот в людях и менеджерской деятельности - я не знаю. Пока выглядит так, что тренерство не для него. Дети ли, взрослые - не суть важно. То же и Шева - конечно он понимает современный футбол, но какой из него менеджер? Пока никакой, и даже намеков нет на успехи в этом.

Залишити коментар

Рейтинг букмекерів

Стрічка новин

23 листопада
20:54
Чемпіонат Англії. "Борнмут" – "Брайтон енд Гоув" 1:2. Відеоогляд матчу
20:51
Чемпіонат Франції. "Ланс" - "Марсель" 1:3. Відеоогляд матчу
20:38
Чемпіонат України. "Шахтар" – "Інгулець" 6:0. Відеоогляд матчу
20:32
Ілля Забарний отримав оцінки за матч проти "Брайтона"
20:25
Чемпіонат Іспанії. "Атлетіко" – "Алавес" 2:1. Відеоогляд матчу
20:16
15 дотиків до м'яча, 11 точних пасів: оцінка Зінченка за матч проти "Ноттінгем Форест"
20:04
Чемпіонат Італії. "Верона" – "Інтер" 0:5. Відеоогляд матчу
20:01
"Евертон" - "Брентфорд": Миколенко та Ярмолюк отримали оцінки
19:54
Чемпіонат Англії. "Лестер" – "Челсі" 1:2. Відеоогляд матчу
19:40
"Леганес" – "Реал". Анонс та прогноз матчу
19:29
Чемпіонат Іспанії. 14-й тур. Вольова перемога "Атлетіко", "Валенсія" виграє у "Бетіса"
18:46
Чемпіонат України. "Динамо" - "Чорноморець" 3:1. Відеоогляд матчу
18:39
"Боруссія" (М) - "Санкт-Паулі". Анонс та прогноз матчу
18:34
"Іпсвіч" - "Манчестер Юнайтед". Анонс та прогноз матчу
18:15
"Осер" - "Анже". Анонс та прогноз матчу
18:01
"Нант" - "Гавр". Анонс та прогноз матчу
17:55
"Аякс" – "Зволле". Анонс та прогноз матчу
17:44
Чемпіонат Іспанії. "Валенсія" – "Бетіс" 4:2. Відеоогляд матчу
17:25
"Севілья" – "Райо Вальєкано". Анонс та прогноз матчу
17:02
"Комо" - "Фіорентина". Анонс і прогноз матчу
17:00
"Ліверпуль" спробує купити Мартіна Субіменді в січні
16:45
"Баварія" веде переговори з придбання Флоріана Віртца
16:30
"Сан-Паулу" - "Атлетіко Мінейро". Анонс та прогноз матчу
16:30
"Дженоа" - "Кальярі". Анонс і прогноз матчу
Більше новин
23 листопада
21:10
Пушич розповів, чи дозволить Судакову бити пенальті в Ейндховені
21:00
"Дай Бог йому удачі" - Різник про відбиті Паламарчуком 4 поспіль пенальті
20:38
Чемпіонат України. "Шахтар" – "Інгулець" 6:0. Відеоогляд матчу
15 дотиків до м'яча, 11 точних пасів: оцінка Зінченка за матч проти "Ноттінгем Форест"
20:09
УПЛ. 14-й тур. Знищення "Інгульця"
20:08
Артем Бондаренко виходить на перше місце серед бомбардирів УПЛ поточного сезону
"Шахтар" - "Інгулець" 6:0. Капітанська пов'язка надихає!
19:42
Владислав Кабаєв: "Їдемо перемагати "Вікторію"
19:31
Олександр Караваєв: "Буду робити висновки, щоб у наступних матчах реалізовувати моменти"
19:24
Олександр Шовковський: "Коли я був гравцем, ніколи не слідкував за статистикою"
19:09
Воротар "Інгульця" парирував пенальті від "Шахтаря" (Відео)
18:46
Чемпіонат України. "Динамо" - "Чорноморець" 3:1. Відеоогляд матчу
18:37
Роман Саленко: "Батько дає поради, але більше слухаю, що каже тренер"
18:19
Роман Саленко дебютував за київське "Динамо"
18:14
Віталій Буяльський вийшов на чисте 30 місце у списку бомбардирів вищого дивізіону
18:12
Гол Владислава Ваната у ворота "Чорноморця" дозволив "Динамо" оновити клубний рекорд
17:59
Олександр Бабич: "Мали проти "Динамо" грати дуже агресивно, і це якраз не вдалося"
17:30
"Динамо" – "Чорноморець" 3:1. Досить вдалий експеримент
17:29
Юрій Максимов: "Ворскла" два матчі не пропускає - це мене тішить"
17:06
Генштаб ЗСУ: Оперативна інформація станом на 16.00 23.11.2024
17:00
"Шахтар" - "Інгулець": стартові склади
16:29
Ілля Забарний - у "старті" "Борнмута" на матч проти "Брайтона"
Більше новин
23 листопада
20:54
Чемпіонат Англії. "Борнмут" – "Брайтон енд Гоув" 1:2. Відеоогляд матчу
20:51
Чемпіонат Франції. "Ланс" - "Марсель" 1:3. Відеоогляд матчу
20:25
Чемпіонат Іспанії. "Атлетіко" – "Алавес" 2:1. Відеоогляд матчу
Чемпіонат Італії. "Верона" – "Інтер" 0:5. Відеоогляд матчу
19:54
Чемпіонат Англії. "Лестер" – "Челсі" 1:2. Відеоогляд матчу
19:40
"Леганес" – "Реал". Анонс та прогноз матчу
19:29
Чемпіонат Іспанії. 14-й тур. Вольова перемога "Атлетіко", "Валенсія" виграє у "Бетіса"
18:39
"Боруссія" (М) - "Санкт-Паулі". Анонс та прогноз матчу
18:34
"Іпсвіч" - "Манчестер Юнайтед". Анонс та прогноз матчу
18:15
"Осер" - "Анже". Анонс та прогноз матчу
18:01
"Нант" - "Гавр". Анонс та прогноз матчу
17:55
"Аякс" – "Зволле". Анонс та прогноз матчу
17:44
Чемпіонат Іспанії. "Валенсія" – "Бетіс" 4:2. Відеоогляд матчу